Presentation av Martin Bentancourt

"I bekvämligheten lät vi dom styra: mördare, lögnare, rika och giriga.

För bekvämligheten gav vi upp mest, tänk om jag fick gå tillbaks till 2006"

-En rapport från 2035

Rainforest Entertainment är stolta över att få presentera Martin Bentancourt som den 18:nde Januari 2006 släpper debutalbumet Ghetto Favoriter 111.1 fm (Smilodon)

De två singlar som hittills släppts, "Första generationens svenne" samt "Kär igen" har bägge plockats upp av P3 och Ztv har haft respektive videos i rotation hösten och vintern. Musiken är akustisk hiphop som spänner mellan samba, ska och singer/songwriter musik. Det originella med albumet är ändå historien. Den närmsta jämförelsen är radioteatern, som en musikal i cd tappning. Albumet innehåller 24 spår varav 12 är musikspår och 12 är scener.

Mer info om albumet (lyssna på spår samt se videos mm) på Martins officiella hemsida: www.martinb.net

Albumet: Musiken

Med låtar som "Invandraren" och "Grå Folket" är Ghetto Favoriter 111.1fm ett av dom viktigaste albumen att komma ut 2006 när det gäller samhällsfrågor. Martin brinner starkt för dagens Sverige och vart det är på väg, eller vad sägs om spåret "En rapport från 2035" som ger en inte alltför overklig bild om hur framtiden kan komma att se ut om en snar framtid? Martin trivs i debatter och redan som 17-åring debatterade han mot politiker som Mats Hult ( föredetta chef för norrmalmspolisen ) med stora framgångar.

Albumet: Historien

Handlar om den ökände Eddie Malandra, en radiopersonalitet i Rinkeby vars radiostation just heter Ghetto favoriter 111.1 fm. Historien börjar när Eddie träffar Martin en dag och de två skapar ett vänskapligt band som kommer att testas då den notoriste skivbolagshajen " Söören Af Haaljäve" en dag får höra talas om Martins talang och erbjuder honom ett skivkontrakt till sitt skivbolag "LurDigPåVinsten Records". Det Martin och Eddie dock inte anar är vad Söören har för planer i verket. Snart tvingas Martin göra Eurotecho á la E-type, en låt som i albumet heter "Pumpa dina Buffalo". Dock verkar det inte som om publiken köper den nya stilen. Problem uppstår och snart är både Martin och Eddie i mer trubbel än de först anat.. (Alla röster är framförda av Martin)

Konceptet: Röda tråden

Som ni säkert redan förstått så är detta ett koncept album som väldigt mycket skiljer sig från vad vi förväntar oss av "svensk hiphop" idag, både i musik, text och uppsättning. Många av låtarna har inte ens rap utan är framförda med sång, exempelvis "Balladen till Rinkeby" som låter mer Vreesik än Jay Z. Alla dessa aspekter är den röda tråden och det som formar albumet Ghetto favoriter 111.1fm.

Tidigare

Har Martin bl.a samarbetat och skrivit musik med artister som Petter (Ronin), Mendez, Infinite Mass-Rigo ( gjorde vinjetten till "Gladiatorerna" i tv4) och släppt singeln "Bländaren" (mnw records) som användes flitigt av bl.a dansgruppen BouncE i sin show.

 Officiell Hemsida: www.martinb.net Skivbolag: www.smilodon.se