DARINE

Sveriges okända musikexport

Tjugoåringen Darine, från Malmö, är Sveriges okända musikexport. Darine har gjort stor succé i Mellanöstern och i Nordafrika. Första singel "Aiwa" är skriven av Arash ("Boro Boro"), Tony Nilsson, Johan Bejerholm och Darine. Låten har varit en av de mest populäraste låtarna under sommaren och hösten 2004 i dessa regioner.

Darine föddes i Tripoli, Libanon, men flyttade med hennes familj till Sverige redan som femåring. Sedan dess har Darine bott i Malmö. Hon växte upp med Michael Jackson som största musikaliska influens och inspirationskälla. Senare i livet blev hon kär i r’n’b och hiphop, och det är i dessa musikgenrer som Darine är som bäst.

Hennes utveckling som artist har inte varit annat än otrolig. Hur som helst, Darines talang omfattar många saker. Hon kan beskrivas som underhållare och som låtskrivare. Hon har skrivit alla låtar på hennes debutalbum tillsammans med Arash, Soulclap och Johan Bejerholm. Låttexter har hon skrivit sedan hon var 13 år gammal. En så här stor talang som fortfarande är ung är svårt att hitta, men Darine som har alla dessa talanger är dessutom mycket drivande och mycket motiverad som person.

Sommaren 2002 introducerades Darine för producenten Soulclap. Dessa två fann varandra direkt och de började jobba ihop. Samarbetet gjorde att Darine personligen kunde utvecklas som artist och albumet "Ma Rulez" kom till. Soulclap, som är extremt begåvad och mycket eftersökt av producenter, blev producent för Darines debutalbum.

Darines debutsingel "Aiwa" har varit en stor hit sedan den släpptes i länder i Mellanöstern och Nordafrika i juni 2004. Låten har tilltalat många och har gett Darine en högre status inom branschen. Hennes album gick in som nummer 6 i denna region och klättrade ända upp till plats 3 på de internationella listorna. För en debutant är detta osannolikt.

Darine har jobbat hårt och nu har hon levererat det som förutspås vara ett av de mest omtalade albumen under 2005.

The Dance Division släpper "Ma Rulez" under våren 2005.

Kontakt:

Jonas Hansson
Promotion Manager
The Dance Division
Tel: +46-8-7564971
jonas@tmcnordic.com