Projekt

Projekt mot rasism

 • Bilders makt, Kunskapsbank om rasistiska stereotyper.
 • Toleransprojektet syftar till att påverka unga med en intolerant världsbild, förändra deltagarnas åsikter samt synen på sig själva och andra. Inom Toleransprojektet används en särskild metodik inom skolan kallad Kungälvsmodellen. Bakom projektet står Teskedsorden och Kungälvs Kommun.
 • Ny projektkör mot rasism, främlingsfientlighet
  Svenska hyrkan - Turinge-Taxinge församling
  I höst kommer konceptet tillbaka – vi söker sångare av alla kön, i alla åldrar, av alla ursprung för vår föreställning den 27 januari 2015.
  Den 27 januari är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer och samma datum som koncentrationslägret Auschwitz befriades 1945. Det är en årlig manifestation för att bekämpa intolerans, främlingsfientlighet, rasism och antisemitism.
  Vi kommer göra en föreställning med musik på olika språk och från olika genrer. Pop/rock blandat med traditionell musik.
 • Utställning 70 år sedan befrielsen
  Utställningen 70 år sedan befrielsen innehåller unika vittnesmål och är uppbyggd kring teman som antisemitism, Kristallnatten, getton, deportation, läger och befrielsen. Utställningen lyfter överlevandes berättelser från tiden före, under och efter Förintelsen.
  Forum för levande historia


  Känner du till något nytt projekt? Tveka inte att ta kontakt med oss.
  migrant @ immi.se